Jens Edgar Haugen er en av landets mest anerkjente fotografer og har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt med sine bilder i en årrekke. Haugen satser nå fult som regissør i JH Studios – Creative Productions. Karrieren startet  med etableringen av Jens Haugen Photograhpy i 2006. I 2014 etablerte han JH Studios – et kreativt produksjonsselskap med spisskompetanse innen blant annet film, foto og digitalt etterarbeid.
Jens har, som den eneste fotografen i historien, blitt kåret til årets fotograf fire år på rad av Norsk Fotografforbund (2010, 2011, 2012 og 2013). Han er nok mest kjent for sine kommersielle arbeider, men har også hatt flere separatutstillinger med egne arbeider, blant annet ”Memento Mori” og ”Equus et Natura”.
I 2009 begynte Jens å jobbe internasjonalt for Hasselblad, og fra 2013 har han vært offisiell ambassadør for kameragiganten Canon i Norge.
Jens har også vært juryformann i flere anerkjente konkurranser, som reklamefotografiprisen Gullsnitt i 2014 og i den tyske landskonkurransen BPP2014.